Mededelingen vrijdag 21 september

21-09-2018
Beste ouders/ verzorgers,

Hierbij de mededelingen voor deze week. Dit weekend staan de herdenkingen en luchtlandingen van Operatie Market Garden op het programma. In en rondom Arnhem. Zeker de moeite waard om te gaan kijken!

Verder loopt meester Martin zondag de Dam tot Damloop voor het goede doel Energy4all! Het weer belooft een extra tegenstander te worden maar we weten zeker dat het hem gaat lukken! Succes meester!

Leerlingenraad
Afgelopen dinsdag vierden we Prinsjesdag. We namen de kinderen mee in onze plannen voor dit schooljaar. Tijdens de informatieavond deden we dat op volwassenniveau, nu op kindniveau. We vinden het belangrijk dat kinderen hierbij betrokken worden zodat zij begrijpen waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Samen maken we de school.
Naast het bespreken van de plannen hebben we ook de Confetti Leerlingenraad geïnstalleerd. In de groepen 5-8 zijn eerst voorrondes gehouden waarbij de kinderen zich kandidaat konden stellen en zich ook moesten presenteren. Tijdens de presentatie in de eigen groep hebben de kandidaten kunnen vertellen wat zij zouden kunnen betekenen in de leerlingenraad. Vervolgens mochten hun klasgenoten stemmen, dat gebeurde anoniem en om de beurt. Tot de Prinsjesdagviering wisten de genomineerden niet wie er daadwerkelijk in de raad zouden komen. Spannend!
Nadat alle kandidaten een applaus in ontvangst hadden genomen werd de winnaar per groep bekend gemaakt. Deze kandidaten kwamen naar voren en kregen een sjerp omgehangen. Daarna mochten ze om beurten de eed nazeggen en een handtekening plaatsen.

Het is de bedoeling dat de kinderen mee gaan denken over de inrichting van ons onderwijs, methodekeuzes, uitvoering daltonprincipes, het meer betrekken van alle kinderen bij de school, etc. De leerlingen vormen ons klankbord vanuit de kinderen. De andere kinderen kunnen dus ook laagdrempelig hun ideeën en zorgen kwijt zodat daarover nagedacht kan worden. Op korte termijn wordt de eerste vergadering gepland!
 

Kinderpostzegels
Woensdag 26 september precies om 12.00 uur gaat de jaarlijkse Kinderpostzegelactie van start. Samen met zo'n 160.000 andere kinderen Ouders van de leerlingen van groep 7 en 8 hebben daarover al een apart bericht ontvangen, deze kinderen mogen daarom woensdag ook echt om 12.00 uur starten en zijn dus iets eerder uit dan de rest.

Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Om onze leerlingen een eerlijke kans te geven bij de verkoop willen we u vragen om tot woensdag te wachten met het kopen van kaarten, postzegels en wat kleine producten.
Vorig jaar zijn andere scholen al eerder gestart, waardoor onze kinderen het verderop moesten zoeken of hun mapje niet vol kregen. Wanneer onze kinderen meer verkopen staat daar voor de verkopers een verrassing tegenover vanuit de organisatie.

Biebpas toelichting
Bij het startpakketje zat dit keer ook een toestemmingsverklaring waarop u aan kon geven of wij de gegevens van uw kind mogen delen met de bibliotheek. Vanaf vorig schooljaar proberen we het leesonderwijs op Confetti een impuls te geven. Dat doen we in samenspraak met bibliotheek Arnhem. Het is de bedoeling dat we een continu wisselende boekencollectie op school realiseren. Dit traject heet 'Bibliotheek op school'. In de toekomst zullen we daar ook een uitleensysteem aan koppelen zodat de kinderen boeken bij ons kunnen lenen en deze ook thuis kunnen lezen.

De toestemmingsbrief hoeft niet ingevuld en ingeleverd te worden wanneer kinderen al een bibliotheekpasje hebben. Deze wordt dan direct gekoppeld aan de collectie op school. Wanneer uw kind al een pasje heeft en u er geen bezwaar tegen heeft dat de biebpasgegevens gekoppeld worden hoeft u niet te reageren. Wanneer dat wel zo is of wanneer uw kind geen pasje heeft en u ook niet wilt dat uw kind een pasje krijgt (en wij als school de naam en geboortedatum van uw kind met de bibliotheek delen), dan dient u het formulier wel in te leveren bij de leerkracht van uw kind.

Wij hopen dat het zo duidelijk is! Mocht u meer willen lezen over bibliotheek op school en het leesonderwijs vraagt u daar gerust naar bij juf Amanda en juf Ragna, zij zijn onze leescoördinatoren!

Kinderboekenweek 2018

Op woensdag 3 oktober gaat de Kinderboekenweek weer van start. Natuurlijk doet Confetti ook dit jaar weer mee. Dit jaar  is het thema van de Kinderboekenweek; Vriendschap.

 

We openen de Kinderboekenweek  met alle kinderen van de school. We dansen en zingen mee met het liedje Kom erbij van Kinderen voor kinderen. Een aantal leerkrachten zal een boek naspelen over vriendschap. Aan het eind van de opening krijgen alle juffen en meesters een boek cadeau die ze gedurende de Kinderboekenweek in de klas kunnen voorlezen.

 

Tijdens de Kinderboekenweek zal er in de klas en met de hele school volop aandacht besteed worden aan het promoten van allerlei boeken en zullen er rondom het thema verschillende leuke lessen gegeven worden.

 

12 oktober sluiten we deze vriendschappelijke week af met een speurtocht voor groep 1 t/m 4 en een vossenjacht voor groep 5 t/m 8. Kortom we gaan er een leuke, leerzame en gezellige week van maken.


Engelse les in de Schuytgraaf
 
Kinderen uit groep 4 tot en met 8 van de Confetti kunnen zich aanmelden voor de Engelse les! De lessen worden verzorgd door Wereldkinderen Taalonderwijs. Voor de lessen wordt gebruik gemaakt van de professionele lesmethode Cambridge Global English. Als uw zoon of dochter meedoet, wees dan niet verbaasd als hij of zij u ineens de Engelse les gaat lezen!
 

Lesdag en locatie

De lessen worden gegeven op de Salamander (Meikers 3, 6846 HR Arnhem) iedere maandag van 14.55 tot 15.45 uur.

 

Kosten

De les worden gegeven in blokken van telkens 12 lessen. Kinderen kunnen net zo lang mee doen als zij dat willen. Per 12 lessen bedragen de kosten € 168,- inclusief lesmateriaal of werkboek. Betaling kan per 4 of per 12 weken.

 

Aanmelden

Wilt u uw zoon/dochter aanmelden? Klik dan https://wereldkinderentaalonderwijs.nl/inschrijven/ of stuurt u e-mailtje naar info@wereldkinderentaalonderwijs.nl

 


Goed weekend!
Team Confetti