Nieuwsbrief 3 september

03-09-2018
Data op een rij
 
4  september        OR-vergadering
5  september        Sportdag
6 september         Architectenpresentaties (alleen voor de bouwgroep!)
7 september         Formulierenpakket mee naar huis!
10 september       Informatieavond: 19.00 uur- 20.45 uur
13 september       Zorgteam 1 (Alleen voor ouders op uitnodiging)
17 september       Omgekeerde oudergesprekken groep 3-8
 

 
We zijn begonnen!!
 
De eerste twee weken zitten er alweer op en het is alsof we niet weg zijn geweest. Nog wel even wennen aan de plek van alle groepen, de structuur en soms even zoeken naar de nieuwe meester of juf na het buitenspelen maar verder heerst er een prettige werksfeer en wordt er alweer veel geleerd.
 
In de meeste groepen hangen inmiddels al ondertekende groepsregels. Zelfs bij de kleuters hebben de kinderen hun vingerafdruk gezet onder de groepsafspraken. Daarnaast zullen we ook dit schooljaar de stappen  aangaande grensoverschrijdend en gezagsondermijnend gedrag doorzetten. 'Zo doen we het op Confetti!', dat is wat we in deze weken extra benadrukken.
De kinderen krijgen op Confetti veel ruimte. Ze krijgen de vrijheid en mogelijkheden om zich te ontwikkelen mits zij het aankunnen en zij zich gedragen en anderen niet belemmeren in hun ontwikkeling; vrijheid in gebondenheid.
 
De komende week wordt spannend voor de bouwgroep van Confetti. A.s. donderdag krijgen we de presentaties van de 3 architecten te zien die aan de slag zijn gegaan met onze programma's van eisen. Aan het eind van de dag  zal er een keuze worden gemaakt voor één van hen. De tekening van die architect zal vervolgens verder worden aangescherpt en uitgewerkt tot onze nieuw te bouwen school! Een prachtig maar ook spannend vooruitzicht!
 
Christel Hensema, directeur

 
10 september informatieavond
 
Maandag 10 september houden we onze jaarlijkse informatieavond. Deze avond zal plenair van start gaan in de theaterzaal. Daar neemt juf Christel u mee in de plannen voor dit schooljaar zodat u weet waar door het team achter de schermen hard aan wordt gewerkt. Aansluitend kunt u meeluisteren in de groepen. De leerkrachten vertellen daar over de specifieke onderdelen van de jaargroep, rooster en opbouw van een lesdag of het onderwijsprogramma. Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Na afloop van de ronde in de groepen is er nog gelegenheid om in de andere groepen binnen te lopen en uw vragen aan de leerkrachten te stellen of methodemateriaal in te zien.  Wij hopen dat u in grote getale aanwezig zult zijn!
 
NB: het is niet de bedoeling dat de kinderen gedurende deze avond mee naar school komen. Dit schooljaar zullen op twee momenten na schooltijd de school openstellen om de kinderen u te laten rondleiden in hun groep en mee te laten kijken naar hun werk. Zij zullen u dan vertellen en laten zien waar ze mee bezig zijn.
 
Informatieavond:maandag 10 september
Inloop va 18.45u
Start 19.00u
Einde 20.45u
 
AVG en privacy
 
Omwille van de privacywet zullen we u regelmatig expliciet om toestemming vragen voor publicatie van foto- en beeldmateriaal van uw kind. De overige gegevens van uw kind en uw adresgegevens zijn opgeslagen binnen de beveiligde omgeving van ons administratiesysteem. Brieven, nieuwsberichten en foto's worden voornamelijk gedeeld binnen de beveiligde omgeving van het ouderportaal en zijn zichtbaar voor alle andere aangemelde ouders van school.
 
Mocht u er bezwaar tegen hebben dat we foto's of beelmateriaal van uw kind gebruiken op de schoolwebsite, social media, in de schoolgids, nieuwsbrief of in anders soortige publicaties als advertenties, persberichten of flyers, wilt  u dat dan aangeven aan de leerkracht van uw kind. U kunt daarbij tevens aangeven of u geen enkele publicatie wenst of op bepaalde onderdelen niet.
 
In het kader van de privacy en het zelf maken van beeld- en fotomateriaal willen we u als ouders/ verzorgers ook vragen hier voorzichtig mee om te gaan. Het bijwonen van een verjaardag in de onderbouw, een excursie, viering of anderszins nodigt vaak uit tot het vastleggen van mooie momenten. Publiceert u echter niet zomaar materiaal gemaakt tijdens schoolse activiteiten met daarop andere kinderen dan uw eigen kinderen. Ben ervan bewust dat een kind of de ouders van het kind daar wellicht geen prijs op stellen of dat u daarmee zelfs kinderen in gevaar kunt brengen.  
 
Wij zijn als school al wel aan het experimenteren met het fotograferen van kinderen op andere manieren waarbij we wel kunnen tonen op welke manier zij leren zonder hen herkenbaar in beeld te brengen.
 
Dank voor uw medewerking.
 
Sportdag
 
Op woensdag 5 september wordt onze jaarlijkse sportdag gehouden. De informatie hiervoor heeft u reeds ontvangen. Wanneer uw kind naar de bso gaat kunt u de bso inlichten en verzoeken uw kind bij de sportvelden te komen halen.
 
Schoolfoto's en startpakket
 
Maandag 3 september ontvangt u via uw kind(-eren) een fotovoorbeeldkaart met de foto's die vorige week door de schoolfotograaf gemaakt zijn. Op de kaart staat uw persoonlijke inlogcode waarmee u gedurende 10 dagen kunt inloggen om de foto's te bekijken en bestellen. Dat betekent dat vanaf nu alles via de fotograaf loopt en wij als school geen contant geld mee ontvangen voor de foto's. Het team heeft vrijdag al een beetje kunnen gluren en is erg enthousiast over het resultaat. Wij hopen uiteraard dat u dat ook bent. Mocht u vragen/ opmerkingen hebben n.a.v. de foto's of de schoolfotograaf, richt u zich dan tot de ouderraad, zij hebben de fotograaf helemaal voor ons geregeld. Wij zijn zeer tevreden over de kordate aanpak en het verloop van de fotodag. Alle hulpouders en OR heel erg bedankt!!
 
Vrijdag 7 september krijgen alle kinderen een startpakket mee met daarin belangrijke informatie vanuit school en de Ouderraad. Wilt u het ons laten weten wanneer u de brieven niet heeft ontvangen?