Nieuwsbrief 19 augustus

19-08-2018

Data op een rij

 

20 augustus Eerste schooldag; allemaal weer naar school!

Inloop v.a. 8.15 uur, start les 8.30 uur

27 augustus Schoolfotograaf; nadere informatie volgt in de eerste

schoolweek!

5  september Sportdag

10 september Informatieavond: 19.30 uur- 20.45 uur

 

 

Fijn nieuw schooljaar!!

 

Gedurende de zomervakantie is er heel hard gewerkt om Confetti zo in te richten dat we alle groepen te kunnen huisvesten gedurende schooljaar 18/19. Wanden werden doorgebroken en bijgezet op verschillende plekken in school. En dat had nogal wat voeten in aarde. Levering van materialen, schoonmaak, electra en natuurlijk de extreme warmte gedurende de eerste vakantieweken vertraagden het proces. De laatste vakantieweek zijn de collega's zelfs tot op de laatste vakantiedag nog bezig geweest met uitpakken en het startklaar maken van de lokalen. Maar het is gelukt! De puien van de verkleinde lokalen worden op vrijdagmiddag 24 augustus geplaatst, waarmee ook deze verbouwing tot een einde komt.

 

Een nieuw schooljaar, een frisse start. Er zijn mooie plannen. We weten dan ook zeker dat ook dit schooljaar weer een prachtig Confetti-jaar zal worden. De komende weken nemen we u vast mee in de grote lijn van onze plannen. Uiteraard loopt de nieuwbouw van de school ook nog als rode draad door. Binnenkort zullen de architecten hun uitwerkingen presenteren waarna er een definitieve keuze gemaakt zal worden.

 

Het team is er klaar voor. We hopen weer een beroep te mogen doen op uw hulp en betrokkenheid. Een heel mooi schooljaar gewenst!

 

Christel Hensema, directeur

Personeel

 

Babynieuws!

We starten het nieuwe jaar meteen met een mooi bericht. Juf Suzanne en haar vriend Wolter verwachten begin februari 2019 hun eerste kindje! Juf Suzanne  voelt zich goed en is de eerste weken goed doorgekomen. We wensen haar een fijne zwangerschap!

 

Meester Ron

Meester Ron zal zelf weer starten in groep 8. Hij herstelt langzaam van zijn rugklachten. Om het herstelproces rustig te kunnen laten verlopen zorgen we dat er de komende weken wel een invaller aanwezig is mocht het een keer niet gaan. Meester Dennis zal in elk geval de maandag en de donderdag als vertrouwd inval-gezicht in school terugkeren.

 

Inzet meester Müslim

Als school ontvangen we geld om de werkdruk te verlagen voor de leerkrachten. Het team wil deze gelden gebruiken om onder schooltijd groepsplannen, toetsresultaten, observatieverslagen etc. weg te werken. Dat betekent dat collega's gedurende het schooljaar meerdere ochtenden vrij worden geroosterd om op school aan hun administratie te werken. Meester Müslim neemt op dat moment de groep over. Hiervoor is een rooster gemaakt zodat zowel de leerkrachten als meester Müslim weten waar ze aan toe zijn. Gedurende de middagen zal meester Müslim net als de afgelopen jaren lichte ondersteuning bieden aan leerlingen die het nodig hebben; lezen, rekenen en het herhalen van instructies.

 

Aangezien het verlagen van de werkdruk prioriteit heeft en meester Müslim daarvoor bekostigd wordt vanuit een apart budget betekent dat, dat meester Müslim niet meer ingezet kan worden bij ziekte of uitval. Concreet; wanneer er geen invaller is kan het zijn dat een collega vrij wordt geroosterd van lesgevende taken terwijl een groep wordt opgedeeld of thuis moet blijven. Wanneer we dit niet doen verlagen we de werkdruk niet en zetten we de gelden niet op de juiste wijze in.

 

Juf Christel

Tijdens de zomervakantie is het kantoor van juf Christel verplaatst. Zij zit nu vlakbij de hoofdingang. Dit is een bewuste keuze omdat we merkten dat veel bezoekers de hele school door moesten alvorens het kantoor te vinden en vooral omdat er pas laat  zicht was op mensen die de school binnen liepen om welke reden dan ook. We hopen hiermee de bereikbaarheid van juf Christel te vergroten.

 

 

Gouden weken

 

De eerste weken van het schooljaar noemen we de 'Gouden Weken'. Ondanks dat de meeste kinderen elkaar al jaren kennen zijn de eerste weken cruciaal. Na een vakantie moeten de kinderen weer aan elkaar, het schoolritme en hun nieuwe leraar wennen. Regels worden besproken maar vooral is er aandacht voor hoe we met elkaar omgaan in de groep en binnen de school. Kinderen zijn gegroeid tijdens de vakantie en zoeken naar hun positie in de groep.

 

Op Confetti kennen we een aantal schoolregels waar we ons aan houden. Daaronder komen echter de groepsregels te hangen die de groep samen gaat afspreken. Wat vinden we belangrijk en waar houden we ons aan en wat doen we als het niet lukt? De regels komen uitgewerkt in de groepen te hangen en worden door alle kinderen ondertekend. Zo kunnen zij en de leerkrachten de kinderen erop aanspreken.

 

Voor ons als team en u als ouders geldt dat wij het goede voorbeeld moeten geven. Dat wil zeggen dat wij de regels voorleven en ook meteen ingrijpen als het niet goed gaat.

 

Aan u willen we vragen in gesprek te gaan met de leerkrachten wanneer u dingen hoort of ziet die niet stroken met de afspraken of wanneer afspraken voor u onduidelijk zijn. En om de kinderen niet in verlegenheid te brengen willen we u vragen de schoolafspraken die we hebben te respecteren.

 

De eerste weken zullen wij als team weer extra letten op het op tijd beginnen. Dat betekent dat de kinderen echt om 8.30uur in de groepen moeten zijn en dat we dan ook beginnen. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind(-eren) op tijd is/ zijn en dat u stil bent op de gang?

 

Samen naast en rondom de kinderen, samen staan we sterk! Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking!

 

 

Ouderportaal

 

Ook dit schooljaar werken we weer met de informatievoorziening middels het ouderportaal. Wilt u uw eigen gegevens controleren en indien nodig aanvullen? Te denken valt aan gewijzigde telefoonnummers, adreswijzigingen maar ook het invullen van de medische gegevens zodat we weten wie we moeten benaderen en wat uw kind nodig heeft in geval van calamiteit.

 

Sportdag

 

Op woensdag 5 september wordt onze jaarlijkse sportdag gehouden. Omdat de kinderen gehaald en gebracht moeten worden hierbij alvast de informatie zodat u daar rekening mee kunt houden. De sportdag wordt gehouden op het terrein rondom de Arnhemse Boys.

 

8.30uur -   8.45 uur inloop

8.45uur -   9.00 uur warming-up

9.00uur -  12.00 uur sportdag

12.00uur - 12.15 uur afsluiting

12.15uur de kinderen mogen worden opgehaald!

 

 

Wij wensen iedereen een heel fijn nieuw schooljaar!