Nieuwsbrief zomervakantie

16-07-2018
Het schooljaar zit erop!

Enorm trots ben ik op het team, de kinderen, u en ja ook op mijzelf. Wat hebben we een mooi jaar gemaakt van schooljaar 2017/2018. De school is zich volop gaan ontwikkelen, op alle gebied en heeft haar kleur weer terug gevonden. De afgelopen twee weken vierden we het 10-jarig bestaan. De eerste directeur, Rien van Ommeren is zowel tijdens de afscheidsavond van groep 8 als tijdens de CSN aanwezig geweest. Samen met hem heb ik gesproken over de start van Confetti, de eerste jaren van enorme groei de afgelopen jaren van wisseling en de ontwikkeling van nu. Mooi om dit samen te kunnen delen!

De viering van het jubileum en de Confetti Summer Night vormden de kroon op ons werk. Afgelopen maandag werden de kinderen nadat ze onder een enorme ballonnenboog waren doorgelopen, in de hal welkom geheten door de groep Jambo Afrika. Ritmisch en enthousiast zweepten de muzikanten ons vervolgens allemaal op tijdens een grote workshop in de theaterzaal. Bij terugkomst in de groepen stonden mini/feestgebakjes klaar voor alle kinderen. De slotweek was geopend! Daarna volgden optredens van groep 8 die hun eindmusical aan de kinderen van alle groepen en 's avonds aan ouders en team presenteerden. Wat een prachtige decors, goed en grappig spel en prachtige groep kinderen. We namen afscheid met een lach en traan en ontvingen namens ouders en kinderen een echte glossy, een fotodecoratie en heel veel lieve woorden.
Dinsdag werden er spelletjes gedaan in alle groepen en werd groep 8 uitgezwaaid… Door een erehaag van Confettikinderen verlieten zij de school; op naar hun nieuwe avontuur op het VO! Woensdag stond de volgende workshop alweer op de planning; dansen! Onder leiding van verschillende instructeurs oefenden alle groepen een dans. Deze dansen werden 's avonds tijdens de confetti summer night gepresenteerd. En wat een heerlijke avond was dat! Prachtig weer, gezellige sfeer, leuke optredens, lekker eten en saamhorigheid. Heel veel dank aan de ouderraad, hulpouders, sponsoren en anderen die deze avond mogelijk hebben gemaakt!
Donderdag namen we afscheid van elkaar in de groepen, er werd opgeruimd, gespeeld en we gingen picknicken op het archeologisch veld. En om 14.45 uur kon de vakantie beginnen!
Na schooltijd en de vrijdag werd door de collega's gebruikt om meubilair te stapelen en binnen de school te verhuizen. Alles werd 'vakantieklaar'gemaakt. Een kale boel met een aantal compleet lege klassen die verbouwd zullen gaan worden. Ook de meesters/juffen hebben nu vakantie. De boog kan niet altijd gespannen zijn.

Op maandag 20 augustus starten we met een nieuw schooljaar. Dan hopen we alle kinderen en u weer heelhuids, uitgerust en vol nieuwe energie terug te zien. Namens het team wil ik u bedanken voor uw vertrouwen, hulp en betrokkenheid het afgelopen jaar. In schooljaar 2018/2019 hoop ik weer op u te mogen rekenen.

Een hele fijne zomer gewenst!

Zonnige groet, Christel Hensema

Afscheid

Aan het einde van een schooljaar nemen we ook altijd afscheid. Afscheid van kinderen, collega's en ouders. Een aantal leerlingen gaat verhuizen naar andere delen van het land of de andere kant van Arnhem of start op een nieuwe school; Veerle, Thijme, Mick, Indy, Noah, Tobias, Hayley, Lisa heel veel plezier op jullie nieuwe school!

Juf Dorothé, meester Jasper (gymdocent) en meester Dennis/meester Roland (invalmeesters) nemen afscheid. Juf Dorothé gaat als onderwijsassistent aan de slag op de ASV, meester Jasper gaat alle gymlessen op de Piramide verzorgen en de invalmeesters gaan andere scholen uit de brand helpen na de zomervakantie. Dank voor jullie inzet voor Confetti!

De ouderraad bestond de afgelopen jaren uit een heel trouwe groep ouders. Van drie van hen werd afscheid genomen tijdens de Confetti Summer Night, nu er nieuw bloed is maken zij plaats. Nogmaals onze dank aan Kirsten de Deugd, Annegien Kaptein en Renske te Lindert. Dank jullie wel, geweldig wat jullie voor de school gedaan hebben de afgelopen jaren!

Verbouwen

Tijdens de vakantie wordt er zoals u weet verbouwd, we gaan uit van het positieve en gaan ervan uit dat alle groepen na de vakantie in hun nieuwe lokalen kunnen starten. Echter de start/ en afrondingsdatum van de interne verbouwingen zijn nog niet geheel duidelijk. We houden u op de hoogte. En hoe dan ook zullen we met de kinderen aan de slag gaan vanaf 20 augustus. Tijdens de vakantie zullen we nu en dan een kijkje gaan nemen om de status te bepalen!

Even voorstellen

Na de zomervakantie verwelkomen we drie nieuwe collega's. Allereerst onze nieuwe vaste collega; juf Maaike. Zij zal gaan werken in groep 3 en groep 1-2. Daarnaast juf Wieke. Zij zal invalwerk doen bij de kleuters totdat de ouderschapsverloven van juf Fabienne en juf Charlaine zijn afgelopen. En meester Yasja; de nieuwe gymmeester. Hij zal er zijn op dinsdag en donderdag om de kinderen van groep 3-8 toestellessen te geven. Nieuwe collega's; veel plezier gewenst op Confetti!

Even voorstellen, ik ben Maaike en kom vanaf aankomend schooljaar het team van de Confetti versterken in groep 3 en vanaf oktober ook een dag in groep 1/2. Ik woon samen met mijn man Sijtse in Arnhem en sinds 2014 zijn wij trotse ouders van onze tweeling Boris en Tijn. Ik ben ruim 13 jaar werkzaam in het onderwijs en heb verschillende groepen in de onderbouw en middenbouw gehad, afgelopen jaren met plezier in groep 1/2 gewerkt in Doorwerth en nu toe aan een nieuwe uitdaging. Het mooie van het onderwijs is dat je elke dag weer mag genieten van de ontdekkingsreis die kinderen meemaken op sociaal en cognitief gebied en ze daarbij kan helpen.

Een hele fijne zomervakantie!
Team Confetti